Monday, November 18, 2013

IBEX International Baby Expo 15-17 November 2013 KLCC

Mama memang suka kalau ade baby expo kat mane-mane. For sure mesti ajak papa pergi. Nasib baik la papa Qaseh tak kerja tiap kali ade expo baby. Last week mama ade pergi IBEX International Baby Expo KLCC. Kata nya international tapi mostly mama tgk come from Malaysia. Adela beberapa booth from Korea, China, Taiwan kalau x silap mama.

Pagi-pagi dah kejutkan si kecik untuk mandi & bersiap-siap, then rushing for breakfast. After breakfast we all gerak to klcc, yela..x nak la bersesak-sesak, better pergi awal. Dapat parking dekat! Yang tu yang best. Sampai klcc dlm pukul 9 camtu, terawal sampai pulak. takpe..jalan2 dlu kat taman klcc bawak anak maja mama si Qaseh berjalan-jalan di taman klcc sementara menunggu hall bukak. Kali ni expo berlangsung di hall 4 & 5. Tepat 10.30 am, kami bergerak untuk ke hall. Kena register dulu kat kaunter pendaftaran. Masa register tu akan dapat goodies bag.


Banner IBEX International Baby Expo 2013

Oh ye, ape ade dalam goodies bag tu? Mcm-mcm ade. Kali ni goodies sponsor daripada Dumex, which is semua orang akan dapat susu Mamil 500 gram seperti dalam gambar kat bawah.

 Dumex Mamil ni dapat dalm goodies bag tu, malang nye untuk kanak-kanak umur 4-6 tahun. tak dapat ka Qaseh merasa. takpe, boleh bagi kat sape2 yang mmg minum susu ni





Yang ni pun ade jugak, Pureen Antibacterial Wipes

Mama datang cni sebab ade booth little bean, ngan cerelac. Itu mmg tujuan asal, nak mencari walker untuk si kecik mama ni. Niat di hati nak beli walker little bean yang boleh pusing2 360 darjah tu. Malang nye masa expo model tu xde. Jadi xde beli pape dekat booth little bean. Just dapat free pemegang puting seperti gambar kat bawah sbb register & like diorg punye page. Barang free, mama ambik jela, padahal anak mama x guna puting pun.
Comel kan? ehehehe

After that, terus kami pergi ke booth Cerelac. Qaseh memang makan cerelac sejak umur 6 bulan lg. Bukan xde bagi bubur nasi, ade buat..tapi si kecik tu x nak mkn sgt. xtau la kot2 mama buat bubur x sesedap cerelac tu..hoho...end up, mama mengalah..bagi jela cerelac tu, dah mmg nmpk Qaseh suke.

Harga cerelac RM10 sekotak untuk perisa biasa, but untu perisa Yogurt RM11.Beli sekotak cerelac akan dapat free cawan / mangkuk cerelac seperti di bawah



Beli RM 50 ke atas dapat free satu beg comel untuk si kecik

Comel je beg ni, ade 4 design actually, color biru, purple, pink & kuning. Qaseh dah byk sgt barang color pink, that's why mama pilih yang purple aje.

Lepas dah siap beli semua yang wajib dalam list, baru mama survey pampers Qaseh. Actually Qaseh jenis kulit yang very sensitif, so..agak memilih & pening la mama & papa nak tukar pampers. Dari kecik Qaseh dah serasi ngan PetPet. Tapi sejak dua menjak ni, ruam naik lagi, xtau la either PetPet dah x serasi ngan kulit Qaseh @ kualiti PetPet dah downgrade.Kat expo ni, Whopee ade sale RM25 satu pack, beli dua RM50 + dapat t-shirt sehelai. Ikot hati mama mmg nak beli dah..since ra,ai review cakap bagus. But papa mmg sgt cerewet, x nak beli lg..suruh mintak sample & try dlu. End up mama mengalah jela, jadi x beli pape pampers pun. Just mintak sample utk Qaseh try dlu.


Ni sample Whoopee yang mama dapat & jugak Joy Links ( belum ade di pasaran Malaysia lagi katanye)
So, wait n see cmne hasil nye..=)

Untuk detail boleh g http://www.ibex.com.my

Kredit pic to Emi (my sister)





1 comment :

Mama Darwiish said...

wow bwst nye...btw done follow sini...follow back jom tq