Wednesday, August 20, 2014

Suasana Bekerja

Setelah 4 tahun bekerja di sektor swasta dan lebih kurang 8 bulan bekerja di sektor awam aku dapat rasa kan kerja di sektor awam seolah-olah tak masuk dengan jiwa. Huhu...aku tak tahu pandangan orang lain macam mana, but for me gov too many prosedur yang kena follow until satu tahap tu aku rasa prosedur itu menyusahkan hidup aku malah melambatkan sesuatu proses.

Hati ni terasa sangat-sangat nak keluar kembali kepada industri. I dont even like to be here. Bukan tidak bersyukur tapi aku tak boleh nk proceed sampai rasa ianya jejaskan prestasi kerja. En suami setuju je kalau aku keluar kembali beraksi di industri namun ada di kalangan rakan yang tidak setuju. Mintak fikir panjang.

Honestly aku tak biasa dengan suasana yang kiri kanan orang main game. Aku tak tahu bila masa they all buat kerja. Bila aku muka serius buat kerja org tegur ckp jangan la serius sangat. Ok. fine..aku tak nak attitude buat kerja bertangguh ada dalam diri aku.

Sejujurnya aku rindu old company.old environtment.Old frens. Here, aku kena jadi plastik..bila benda aku tak suka aku kena follow. Aku tak boleh jadi diri aku sendiri.

Ya Allah, berikan aku kekuatan untuk hadapi semua ini. Beri aku petunjuk.jalan mana yang harus aku lalui.

No comments :